Kako je vreme praznika, skoro svi spremamo slatkiše, kolačiće, keksiće...Mene ti mirisni kolačići podsećaju na hladne, zimske dane, praznike, kad na stolu uvek ima nekih lepih i ukusnih kolačića.
Juče mi je pala na pamet ideja da osnovno testo koje koristim za izradu keksa malo dopunim. A čime drugim nego čokoladom ☺.
Nisam želela neku za kuvanje. Bili bi tvrdi. Uzela sam milka noisette čokoladu. Ona je kremasta i ispalo je odlično. Keksići su krckavi, a kad zagrizete čeka vas čokoladno iznenadjenje u sredini.
Ko je ljubitelj čokolade, mislim da sam ga dovoljno podstakla da krene sa pripremom.
Potrebno je:
- 120 gr putera
- 150 gr sećera u prahu
- 1 jaje
- 1 kašičica arome vanile
- na vrh noza praška za pecivo
- oko 300 gr brašna
- 100 gr milka noisette čokolade
Puter sobne temperature mutite mikserom sa šećerom u prahu. Dodajte jaje, vanilu i prašak za pecivo. Sve zamesite sa brašnom, dodajite postepeno. Kad prestane da se lepi, umotajte ga u foliju i ostavite u frižider na 1 sat. Kad se testo ohladilo, razvucite ga na debljinu 2-3 mm. Modlom vadite kružiće, a na svaki kružić stavite po jednu kockicu čokolade.
Premažite donji kružić i pritisnite testo kako bi se zalepilo.Ređajte keksiće u pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite ih 15 min na 170C otprilike. Treba da ostanu svetli.
Ohladite ih i pospite šećerom u prahu. Stavite ih u metalnu kutiju i uživajte u njima.
Нема коментара:
Постави коментар