13. децембар 2016.

Noisette keksići


Kako je vreme praznika, skoro svi spremamo slatkiše, kolačiće, keksiće...Mene ti mirisni kolačići podsećaju na hladne, zimske dane, praznike, kad na stolu uvek ima nekih lepih i ukusnih kolačića.


Juče mi je pala na pamet ideja da osnovno testo koje koristim za izradu keksa malo dopunim. A čime drugim nego čokoladom ☺.

Nisam želela neku za kuvanje. Bili bi tvrdi. Uzela sam milka noisette čokoladu. Ona je kremasta i ispalo je odlično. Keksići su krckavi, a kad zagrizete čeka vas čokoladno iznenadjenje u sredini.

Ko je ljubitelj čokolade, mislim da sam ga dovoljno podstakla da krene sa pripremom.

Potrebno je:

  • 120 gr putera
  • 150 gr sećera u prahu
  • 1 jaje
  • 1 kašičica arome vanile
  • na vrh noza praška za pecivo
  • oko 300 gr brašna
  • 100 gr milka noisette čokolade


Puter sobne temperature mutite mikserom sa šećerom u prahu. Dodajte jaje, vanilu i prašak za pecivo. Sve zamesite sa brašnom, dodajite postepeno. Kad prestane da se lepi, umotajte ga u foliju i ostavite u frižider na 1 sat. Kad se testo ohladilo, razvucite ga na debljinu 2-3 mm. Modlom vadite kružiće, a na svaki kružić stavite po jednu kockicu čokolade.






Premažite donji kružić i pritisnite testo kako bi se zalepilo.Ređajte keksiće u pleh obložen papirom za pečenje.


Pecite ih 15 min na 170C otprilike. Treba da ostanu svetli.
Ohladite ih i pospite šećerom u prahu. Stavite ih u metalnu kutiju i uživajte u njima. 


Нема коментара:

Постави коментар