1. фебруар 2016.

Princess krofne

Čini Vam se preteško?Nije uopste, pratite uputstva i nećete pogrešiti sigurno. Najbitnije je da ispoštujete gramažu, sve sastojke morate izmeriti.Drugo veoma bitno pravilo u pripremi princes krofni je da bar 30 min. odkada počnete sa pečenjem, nikako ne otvarate rernu jer će krofne splasnuti.Da krenemo redom :)

Prvo pripremite testo,koje treba da se prohladi,
U šerpi prokuvati :

  •  120 ml ulja
  •  250 ml vode
  •  prstohvat soli
  •  3 kašičice šećera

 Kad provri i kad se šećer otopi, skloniti sa vatre i dodati 150 gr brašna, neprestano mešajući žicom,kad ste sjedinili testo ,ostavite da se ohladi.

 Za to vreme krenite sa pripremom fila ,za to ce vam biti potrebno:


  •  1 litar mleka
  •  250 gr šećera
  •  1 jaje
  •  5 žumanaca
  •  150 gr gustina
  •  125 gr putera


Najpre u serpu sipajte mleko sa secerom, odvojite malo hladnog mleka i u činiji rastopite gustin,, Kad mleko provri i šećer se otopi,smanjte vatru i uz neprestano mesanje zicom uspite gustin sa zumancima i 1 jajetom,mesajte dok se masa ne zgusne.Ohladite masu.

 Dok se masa hladi vratite se na pripremu krofni.
 U ohladjenu smesu dodacete 4 jaja S klase ili 5 jaja A klase, najbolje je da izmerite mericom,treba da bude tačno 250 ml.Jedno po jedno jaje dodajte smesi, dobro mešajuci.Masa je srednje gustine, ni previše tečna, ni previše gusta.
Špricem ili kašikom, ukoliko nemate spric, istisnite krofne na pleh obložen papirom za pečenje,
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 C oko 35 do 40 min, zavisi od rerne,  jako je bitno,nikako ali nikako NE OTVARATI RERNU tokom pecenja jer ce vam krofne splasnuti.

Vratite se na pripremu fila,
U ohladjeni fil dodajte penasto umucen maslac.
Posebno umutiti 300 gr šlag krema ili 300 ml slatke pavlake.Šlag možete dodati u smesu a možete i filovati naizmenično fil pa šlag.Krofne koje su dobro ohladjene presecite na pola i filujte po zelji, ja sam filovala prvo filom pa šlagom,mada sam probala i na drugi način,takodje je odlično :)

Нема коментара:

Постави коментар