4. март 2016.

Torta sa plazmom i krem bananicama


Predivna i kremasta...Torta sa mlevenom plazmom u koricama i seckanim krem bananicama u bogatom vanila filu...Ukoliko Vas zanima ova dobitna kombinacija, nastavite sa čitanjem ;)


Biće Vam potrebno za koru:

  • 9 kom. jaja
  • 15 kašika šećera
  • 9 kašika mlevenog plazma keksa
  • 9 kašika mlevenih oraha
  • 1 kašika brašna

Ispecite dve ovakve kore.

Umutite belanca, dodajte šećer postepeno i mutite dok  se šećer ne istopi i dok ne dobijete čvrstu masu. Dodajte keks i orahe, pa lagano promešajte kašikom.


Smesu izručite u pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite 10 do 15 min na 180C.


Koru presecite uzdužno na pola (dobićete dve). Zatim ispecite jos jednu ovakvu koru, tako da dobijete 4. Kore sam pekla u velikom plehu od rerne.

Fil:
  • 1 litar mleka
  • 15 kašika šecera
  • 3 kesice pudinga od vanile
  • 18 žumanaca (koja su vam ostala od kad ste pekli kore)
  • 250 gr margarina ili koristite kao ja, pola maslac, pola margarin
  • 150 gr šećera u prahu
  • 10 krem bananica
  • 300 gr šlag krema


Kuvajte mleko sa šecerom, dok se šecer ne otopi. Malo mleka odvojite i u njemu razmutite puding i žumanca. Dobro umutite žicom za mućenje. Kad mleko provri, smanjite temperturu, lagano sipajte smesu od žumanaca stalno mešajuci dok se ne zgusne. Kad je fil gotov, ohladite ga.

U posudi umutite maslac i margarin sa šećerom u prahu. Kad ste umutili margarin, dodajte ohladjeni fil lagano, malo po malo, dok se lepo ne sjedini sa maslacem i margarinom.


Krem bananice iseckajte i dodajte ih u fil. Promešajte.


Šlag krem čvrsto umutite sa vodom.


Koru stavite na tacnu, stavite trećinu fila od vanile i rasporedite po kori.


Zatim preko fila nanesite trećinu šlaga i rasporedite ravnomerno. Zatim opet kora, fil, šlag....

I to je to :) Na hladjenje u frižider, preko noći. Zatim je možete celu premazati šlagom i dekorisati po želji. Uživajte u divnoj, kremastoj torti  ;)

Нема коментара:

Постави коментар