Potrebno je :
- 1 dl. vode
- 6 kašika šećera
- 200 gr margarina
- 100 gr bele posne čokolade
- 200 gr posnog keksa
- 3 kašike džema
- 1 kašika kakao
- 100 gr oraha
- 4 lista oblande
Priprema:
Šećer na tihoj vatri karamelizovati, dodati 1 dl vode i sačekati da se šećer otopi.Zatim dodati margarin isečen na kockice, neprekidno mešati i dodati belu posnu čokoladu.Kad se čokolada istopi, skloniti sa ringle i dodati mleveni keks.Od dobijene smese odvojiti 3 pune, velike kašike, zatim u tu smesu dodati džem, kakao i orahe i promešati.
Svaki list oblande malo skratiti sa strane.Filovati oblande.Uzeti jedan list i premazati ga polovinom svetlog fila sa one strane gde su kockice i poklopiti drugim listom.Isto uraditi i sa druga dva lista oblande.Izmešati odvojeni fil sa džemom, kakaom i orasima i premazati sa glatke strne oblande koju smo mazali, zatim poklopimo drugim delom filovane oblande.Uvijte oblandu u providnu foliju stavite na posluzavnik i opteretite teškim predmetom.Ostavite na hladnom preko noći.Seći oštrim nozem na jednake štanglice.
Нема коментара:
Постави коментар