6. фебруар 2016.

Slana bajadera

Potrebno je za koru;

  •  4 jaja
  •  1 casa kisele pavlake
  •  4 kašike brašna
  •  1/2 kašičice soli
  •  5 kasika ajvara
  •  1/2 kašičice aleve paprike


 Umutite belanca čvrsto.U drugoj posudi umutite žumanca pavlaku, so, ajvar i alevu papriku, sjedinite sa belancima lagano mešajući.Dodajte brašno i još jednom lagano promešajte.Ispecite koru u dubljem plehu, obloženim papirom za pečenje.

Fil;


  •  1 litar jogurta
  •  2 kesice želatina
  •  1 kašičica soli
  •  3 kuvana jaja
  •  200 gr sitno seckane šunke
  •  2-3 šargarepe obarene i sitno iseckane
  •  3 kisela sitno iseckana krastavca


2 kesice želatina potopite u 8 kašika hladne vode, ostavite da nabubri.Jogurt zagrejte u šerpi ali ne sme da proključa, dodajte kašičicu soli.U jogurt dodajte nabubreli želatin, mešajte dok se ne istopi, dodajte sitno seckana kuvana jaja, šunku, krastavce i šargarepu, promešajte. U pleh u kome ste pekli koru premažite sa malo margarina.Na dno stavite ispečenu koru, prelijte prohladjenom smesom od jogurta i ostavite u friižider da se dobro ohladi pre sečenja.Secite oštrim nožem na kocke.

Нема коментара:

Постави коментар