6. фебруар 2016.

Slane minjon kocke

Veoma dekorativne i ukusne, ulepšaće sigurno vaš sto a gosti će sigurno tražiti recept ;)


Napravićete 3 kore, prvo narandžastu koru pravimo;

 Potrebno Vam je ;


  •  2 jaja
  •  1/kašičice soli
  •  2 kašike pavlake
  •  2 kašike brašna,
  •  2 kašike ajvara

Priprema:

Umutite belanca sa  pola kašičice soli.Žumanca, pavlaku i ajvar umutite, dodajte u umućena belanca, lagano umešajte i dodajte brašno i još jednom lagano promešajte, pecite koru u plehu obloženim papirom za pečenje.Pecite na 180 C oko 10-15 min, dok blago ne porumeni.

Na isti nacin umutite i zelenu koru, za nju vam treba;


  •  2 jaja
  •  2 kašike pavlake
  •  2 kašike brasna
  •  1/2 kašičice soli
  •  3-4 briketa smrznutog spanaća, ovog puta izmešajte spanać, pavlaku i žumanca.


Žuta kora;


  •  2 jaja
  •  1/2 kašičice soli
  •  2 kašike brašna
  •  2 kašike pavlake, ispecite koru.


Fil:


  •  300 gr sitnog sira
  •  2 kuvana jaja
  •  200 gr majoneza
  •  150 gr margarina za mazanje
  •  1 čaša pavlake


Umutite sir, margarin, majonez i pavlaku, dodajte sitno  seckana kuvana jaja.

Crvene pečene paprike, oljustite i očistite od semenki.
200 gr tanko sečene šunke .trebaće vam prilikom redjanja.

Zelenu koru stavite na poslužavnik, namažite sa malo fila, nanesite krugove tanko sečene šunke, zatim opet malo fila, nanesite zatim narandžastu koru sa ajvarom, opet malo fila, preko poredjajte filete paprika, namažite sa malo fila,i nanesite žutu koru, ukoliko niste potrošili sav fil, nanesite ga preko žute kore.Dekorišite kiselom pavlakom, narendajte malo kačkavalja i na kraju možete po želji staviti, ceckane krastavce na kolutiće, masline tanko sečene, ceckani peršun...
Tortu dobro ohladite pre sečenja, najbolje preko noći.Secite na kocke.

Нема коментара:

Постави коментар