Divne karamel kockice, tope se u ustima...Glavni sastojak su karamele, naravno
Potrebno je;
- 3 jaja
- 300 gr šećera
- 200 gr karamela
- 250 gr margarina
- 500 gr mlevenog plazma keksa
Za glazuru;
- 200 gr čokolade
- 6 kasika ulja
Na pari kuvajte blago umućena jaja sa šecerom i karamelama, kad se karamele i šećer otope, dodajte margarin i mešajte dok se ne istopi, sklonite sa vatre i dodajte keks.
Četvrtasti kalup oblozite providnom folijom, izlijte smesu u kalup i dobro ohladite.Kad je skroz hladno, izručite masu na pleh i secite oštrim nožem na kockice željene velicine, ostavite ih u zamrzivač na pola sata.
Pripremite glazuru tako sto istopite čokoladu i u nju dodate ulje.Svaku kockicu umačite u čokoladnu glazuru.Odozgo možete ukrasiti po zelji,ja sam šarala sa mlečnom čokoladom, pripremljenom kao glazura.A ovako izgleda presek kockica :
Нема коментара:
Постави коментар