6. фебруар 2016.

Karamel minjoni



Divne karamel kockice, tope se u ustima...Glavni sastojak su karamele, naravno

Potrebno je;


  •  3 jaja
  •  300 gr šećera
  •  200 gr karamela
  •  250 gr margarina
  •  500 gr mlevenog plazma keksa


Za glazuru;

  •  200 gr čokolade
  •  6 kasika ulja
Priprema:

Na pari kuvajte blago umućena jaja sa šecerom i karamelama, kad se karamele i šećer otope, dodajte margarin i mešajte dok se ne istopi, sklonite sa vatre i dodajte keks.
Četvrtasti kalup oblozite providnom folijom, izlijte smesu u kalup i dobro ohladite.Kad je skroz hladno, izručite masu na pleh i secite oštrim nožem na kockice željene velicine, ostavite ih u zamrzivač na pola sata.
Pripremite glazuru tako sto istopite čokoladu i u nju dodate ulje.Svaku kockicu umačite u čokoladnu glazuru.Odozgo možete ukrasiti po zelji,ja sam šarala sa mlečnom čokoladom, pripremljenom kao glazura.A ovako izgleda presek kockica :





Нема коментара:

Постави коментар