14. јануар 2017.

Čokoladna fantazija


 

Sa punim pravom nosi to ime...prepuna čokolade...Samo za ozbiljne čokoholičare


 Potrebno je za koru:



  • 4 jaja
  • 200 gr maslaca ili margarina
  • 100 gr čokolade
  • 100 gr šećera
  • 4 kašike brašna
  • pola praška za pecivo
 Fil:

  • 1/2 litre slatke pavlake
  • 300 gr čokolade za kuvanje (bar 40 procenata kakao delova, npr Menaž, Nestle...)
  • 150 gr mlečne čokolade
  • 2 kašike šećera
Pripremamo koru:

Odvojite belanca od žumanaca.Mikserom mutimo 4 žumanca, dodajemo šećer i dalje muteći.Na pari otopiti čokoladu sa maslacem ili margarinom.Uliti u smesu od  žumanaca, nastavite da mutite i dodajte brašno sa praškom za pecivo.U drugoj posudi čvrsto umutite mikserom belanca, zatim ih lagano, kašikom izmešajte sa smesom od žumanaca.Pleh sa obručem namažite sa malo maslaca, zatim ulijte smesu u pleh.Pecite na 180 C, oko 15-20 min.Pečenu koru ohladite.

Pripremamo fil :

U šerpi na pari zagrevamo slatku pavlaku, dodajemo šećer i čokoladu izlomljenu na komadiće.Mešamo dok se čokolada ne istopi, zatim dodamo kašiku maslaca i sačekamo dok se i on ne istopi, promešamo.Fil malo prohladiti, da nije baš vreo, i preliti preko kore.Staviti kolač u frižider na hladjenje preko noći.Možete dekorisati kolač po želji, ja sam stavila kuglice od lešnika i šlag umućen sa malo nutele.

Jednostavnije biti ne može, a tako ukusno, kremsto i čokoladno...

Нема коментара:

Постави коментар