3. јануар 2017.

Čoko-rum kuglice sa višnjom


Višnje i čokolada, savršen spoj...
Odkada spremam kolače, višnje su mi se uvek slagale sa čokoladom, još ako su višnje odstajale u malo ruma, savršeno.Ove  kuglice sa višnjom u sredini, umotane su u sloj krckave čokoladne glazure.
Probajte, veoma se brzo prave a ukus će vas osvojiti na prvi zalogaj.

Potrebno je ;

  • 250 gr maslaca ili margarina
  • 200 gr šećera u prahu
  • 200 gr istopljene čokolade
  • 200 gr mlevenog keksa
  • 3 kašike džema od kajsija
  • malo ruma
  • 200 gr mlevenih oraha
  • višnje bez koštica koje su odstajale u malo ruma

Umutite margarin koji je bio na sobnoj temperaturi, dodajte mu šećer u prahu i nastavite sa miksiranjem.Dodajte zatim istopljenu čokoladu, mleveni keks, džem od kajsija, rum i mlevene orahe, ukoliko vam je smesa tvrdja dodajte još malo džema, onoliko da možete da ih oblikujete vlažnim rukama.Uzimajte od smese kuglice veličine oraha, spljoštite ih na dlanu i u svaku stavite po jednu ocedjenu višnju.

Oblikujte u kuglicu i ostavite na posluzavnik da pa u frizider da se stegnu.
Pipremite zatim glazuru;
200 gr čokolade otopite na pari, dodajte 3 kašike ulja i dobro promešajte.Ohladjene kuglice umačite u glazuru, i ostavite da se stegnu.Mozete ih odozgo išarati sa malo čokolade, crne ili bele.



Нема коментара:

Постави коментар