Višnje i čokolada, savršen spoj...
Odkada spremam kolače, višnje su mi se uvek slagale sa čokoladom, još ako su višnje odstajale u malo ruma, savršeno.Ove kuglice sa višnjom u sredini, umotane su u sloj krckave čokoladne glazure.
Probajte, veoma se brzo prave a ukus će vas osvojiti na prvi zalogaj.
Potrebno je ;
- 250 gr maslaca ili margarina
- 200 gr šećera u prahu
- 200 gr istopljene čokolade
- 200 gr mlevenog keksa
- 3 kašike džema od kajsija
- malo ruma
- 200 gr mlevenih oraha
- višnje bez koštica koje su odstajale u malo ruma
Umutite margarin koji je bio na sobnoj temperaturi, dodajte mu šećer u prahu i nastavite sa miksiranjem.Dodajte zatim istopljenu čokoladu, mleveni keks, džem od kajsija, rum i mlevene orahe, ukoliko vam je smesa tvrdja dodajte još malo džema, onoliko da možete da ih oblikujete vlažnim rukama.Uzimajte od smese kuglice veličine oraha, spljoštite ih na dlanu i u svaku stavite po jednu ocedjenu višnju.
Oblikujte u kuglicu i ostavite na posluzavnik da pa u frizider da se stegnu.
Pipremite zatim glazuru;
200 gr čokolade otopite na pari, dodajte 3 kašike ulja i dobro promešajte.Ohladjene kuglice umačite u glazuru, i ostavite da se stegnu.Mozete ih odozgo išarati sa malo čokolade, crne ili bele.
Нема коментара:
Постави коментар