Velike, ukusne, mekane...bas kao iz pekareDakle, kada je pecivo pečeno, ohladite ga ali ne skroz. Treba da bude mlako, ne vruće. Svako pecivo posebno stavite u kesicu za zamrzivač, izbacite vazduh iz nje, zavežite dobro kesicu i stavite u zamrzivač.
Moja deca obozavaju peciva.Inače, često spremam testa, najviše kiflice, lepinjice sve što im je zgodno da ponesu za školu, a da mogu nekako od njega da napravim sendvič ili da ga namažem eurokremom na primer.Posebno dobro kod ovih peciva je to što se mogu zamrznuti.Uvek ih zamrzavajte na sledeći način da bi vam uvek bile sveže i meke:
Kad vam bude trebalo možete ga izvaditi iz zamrzivača i na sobnoj temperaturi odmrznuti. Trebaće mu oko 2h. Ako žurite, mikrotalasna će takodje dobro poslužiti. Za 1 min dobićete sveže pecivo.
Krećemo da mesimo ☺
Potrebno je:
- 500 ml mlake vode
- 1/2 kocke kvasca
- 3 kasike šećera
- 1 kašika soli
- 1 kašika sirćeta
- 3 kašike ulja
- 60 gr istopljenog putera
- Oko 1 kg brašna
- Malo mleka i ulja za premazivanje kifli
Нема коментара:
Постави коментар