Dugo već pravim baš ukusne keksiće sa pudingom, menjam ukuse samo, vanila, čokolada, kokos, malina...Ovaj put bili su u vidu minjona a smišljeni su baš za posnu trpezu.Punjeni su filom izmedju dva keksića.Kako je sezona posnih slava, mnogima će dobro doći jer može se spremati i u posnoj varijanti.Minjoni izgledaju jako lepo i veoma su ukusni i u posnoj i u standardnoj, masnoj varijanti, razlika je samo u filu, koji se u posnoj varijanti sprema sa pudingom na vodi umesto mleka i margarinom, a u masnoj varijanti sa puterom i mlekom. Divan spoj finog keksa i nežnog fila.
Potrebno je za keksiće
- 250 gr maslaca ili margarina
- 100 gr šećera u prahu
- 2 kesice pudinga od vanile ili kokosa
- 250 gr brašna
- kašičica arome vanile
- 20 gr kokosovog brašna
Fil
- 400 ml mleka ili vode
- 1 kesica pudinga od vanile ili kokosa
- 4 kašike šećera
- malo arome vanile
- 125 gr maslaca ili margarina
- 3 kašike šećera u prahu
Prvo umesite testo za keksiće.Umutite maslac ili margarin sa šećerom u prahu, dodajte prašak za puding, vanilu i sve zamesite sa brašnom.Testo uvijte u foliju i stavite u frizider na sat vremena.Ohladjeno testo rastanite izmedju dve folije ili papira za pečenje.Modlicom vadite male kruziće i redjajte u pleh u koji ste stavili papir za pečenje.
Pecite keks na 170 C o ko 10 do 15 min, treba da ostanu svetli.
Zatim, pravimo fil
Sipajte mleko ili vodu u šerpu, malo odvojite u stanu kako bi ste razmutili puding, dodajte šećer, kad se šećer istopi, lagano mešajte žicom i sipajte razmućeni puding.Mešajte dok se masa ne zgusne.Kad ste skuvali puding, ohladite ga.U drugoj posudi umutite maslac ili margarin sa šećerom u prahu, dodajte malo vanile i ohladjeni puding, umutite krem, njime ćete filovati keks.
Ja krem stavim u špric sa zvezdastim nastavkom i tako filujem, vi možete u kesicu pa isečete vrh ili mošete fil nanositi kašičicom.Lepite po dva keksa i ostavite da se malo stegnu.
Napravite glazuru
100 gr bele šokolade istopite na pari i dodajte 1 kasiku ulja.Lešnike sameljite na krupno u secku ili ih usitnite oklagijom.
Umačite minjone u glazuru i odmah sipajte lešnike preko dok se glazura ne stegne.
Ovi kolači su savršeni za predstojeće praznike, svakako će vam ulepšati prazničnu trpezu .
Нема коментара:
Постави коментар