16. децембар 2016.

Coconut cookies


Kokos me podseća na leto...na more i kreme za sunčanje, na duge letnje dane...ali takodje se odlično slaže sa mnogim kolačima.Nisam želela da komplikujem recept, pa da napišem da ga pravite sa kokosovim uljem umesto maslaca, nisam ni ja probala ali mislim da bi bili odlični.

Obožavam miris kokosa i često ga koristim u kuhinji ali i u kozmetici, jednostavno mi prija njegova aroma. Kokosovo ulje izvor je vitamina E zato se koristi u kozmetičkoj industriji.

Stavljam ga na kosu, kao bazu u mnogim maskama za lice, utrljavam u nokte... Odlično hidrira kosu, zatim ga možete koristiti kao noćnu kremu, mažete usne kad je hladno,  napraviti piling za lice i telo...Pomešajte kokosovo ulje sa morskom solju i dobićete odličan pilig za lice i telo.

Mnogo je koristi od njega ali neću Vam danas deliti kozmetičke savete već ćemo praviti ukusne kokos keksiće koji se tope u ustima, a odlično se slažu uz čaj ili kafu. Ugrejaće Vas u ovim zimskim danima, a njihova aroma vratiće vas bar na tren u letnje dane.



Potrebno je : 

  • 250 gr putera
  • 100 gr šećera u prahu
  • 2 kesice praška za puding sa ukusom kokosa 
  • 20 gr kokosovog brašna
  • 1 kašičica arome vanile
  • 250 gr brašna
  • 1 kesica vanilin šećera
  •  par kapi limunovog soka
Ukoliko ne nadjete puding od kokosa, možete se posluziti zamenom,  kukuruznim skrobom.Stavite 80 gr skroba, plus 20 gr kokosovog brašna.Umutite mikserom omekšali maslac sa šećerom u prahu. Dodajte vanilu, vanilin šećer , kokosovo brašno i prašak za puding od kokosa, dodajte brašno.

 Umesite testo na pobrašnjenoj radnoj površini, uvijte ga u providnu foliju i stavite u frižider na 1 sat. Kad se ohladilo, malo ga premesite, zatim rukama otkidajte male kuglice veličine oraha i stavljajte na pleh u koji ste stavili papir za pečenje. Uzmite jednu viljušku i utisnite u kuglicu, dobićete šaru.
Pecite keks na slabijoj temperaturi, oko 160 do 170 C, 10-15 min, treba da ostanu svetli.Držite keks u metalnoj kutiji i uživajte u njemu uz čaj ili kafu.

Нема коментара:

Постави коментар