Obožavam miris kokosa i često ga koristim u kuhinji ali i u kozmetici, jednostavno mi prija njegova aroma. Kokosovo ulje izvor je vitamina E zato se koristi u kozmetičkoj industriji.
Stavljam ga na kosu, kao bazu u mnogim maskama za lice, utrljavam u nokte... Odlično hidrira kosu, zatim ga možete koristiti kao noćnu kremu, mažete usne kad je hladno, napraviti piling za lice i telo...Pomešajte kokosovo ulje sa morskom solju i dobićete odličan pilig za lice i telo.
Mnogo je koristi od njega ali neću Vam danas deliti kozmetičke savete već ćemo praviti ukusne kokos keksiće koji se tope u ustima, a odlično se slažu uz čaj ili kafu. Ugrejaće Vas u ovim zimskim danima, a njihova aroma vratiće vas bar na tren u letnje dane.
Potrebno je :
- 250 gr putera
- 100 gr šećera u prahu
- 2 kesice praška za puding sa ukusom kokosa
- 20 gr kokosovog brašna
- 1 kašičica arome vanile
- 250 gr brašna
- 1 kesica vanilin šećera
- par kapi limunovog soka
Ukoliko ne nadjete puding od kokosa, možete se posluziti zamenom, kukuruznim skrobom.Stavite 80 gr skroba, plus 20 gr kokosovog brašna.Umutite mikserom omekšali maslac sa šećerom u prahu. Dodajte vanilu, vanilin šećer , kokosovo brašno i prašak za puding od kokosa, dodajte brašno.
Umesite testo na pobrašnjenoj radnoj površini, uvijte ga u providnu foliju i stavite u frižider na 1 sat. Kad se ohladilo, malo ga premesite, zatim rukama otkidajte male kuglice veličine oraha i stavljajte na pleh u koji ste stavili papir za pečenje. Uzmite jednu viljušku i utisnite u kuglicu, dobićete šaru.
Umesite testo na pobrašnjenoj radnoj površini, uvijte ga u providnu foliju i stavite u frižider na 1 sat. Kad se ohladilo, malo ga premesite, zatim rukama otkidajte male kuglice veličine oraha i stavljajte na pleh u koji ste stavili papir za pečenje. Uzmite jednu viljušku i utisnite u kuglicu, dobićete šaru.
Pecite keks na slabijoj temperaturi, oko 160 do 170 C, 10-15 min, treba da ostanu svetli.Držite keks u metalnoj kutiji i uživajte u njemu uz čaj ili kafu.
Нема коментара:
Постави коментар