4. март 2016.

Mekike


Veoma prosto se prave, a ukus im je kao kupovne :) Od sastojaka vam ne treba mnogo...

Potrebno:

  • 1 kocka kvasca
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 350 ml vode
  • 50 ml ulja
  • brašno po potrebi

U posudu izmrvite kvasac, dodajte malo mlake vode (od onih 350ml), 1 kašiku šećera i pustite malo samo dok se kvasac ne istopi, dodajte zatim,brašno, so i ulje.Brašno dodajte postepeno, testo treba da bude rastresito, dobro ga izlupajte kašikom i ostavite na toplom, pokriveno krpom, oko 1 sat, dok se ne udvostruči.


U šerpi ili tiganju zagrejte onoliko ulja da mekike mogu da plivaju. Ruke namažite uljem za svaku mekiku, kidajte od testa i lagano, namašcenim rukama, oblikujte mekiku koju ćete spustiti u vrelo ulje.


Poklopite tiganj na 1 min. Zatim okrenite mekike i opet poklopite na kratko. Pržene mekike ocedite na papiru od viška masnoće.


Služite tople uz jogurt ili kiselo mleko. Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар