5. март 2016.

Domaći lešnik krem



Juče nastao u mojoj kuhinji. Recept sam pročitala na nekoj stranici skoro, zapisala i došlo vreme da se isproba :) Malo sam ga modifikovala, i po rečima ukucana ukus je odličan. Podseća na čuvenu Nutelu. E sada, zašto pravim kad već ima spremljen da se kupi, pitate se.Zato što čitam deklaracije na proizvodu uvek.Emulgatori, zgušnjivači, palmino ulje,arome... samo su neki od štetnih i sastojaka koje ne bi davala deci.Probajte da napravite ovaj domaći bez veštačkih dodataka, nećete se pokajati sigurno. Ima samo jedna mana. Jako brzo nestane tako da odmah količinu udvostrucite ;) :) ;)

Potrebno vam je:

  • 70 gr pečenog lešnika
  • 70 gr šećera u prahu
  • 50 gr mleka u prahu
  • 100 gr crne čokolade
  • 100 gr mlečne čokolade
  • 1 puna kašika kakao
  • 100 ml slatke pavlake
  • oko 50 ml vode
  • 1 kašičica arome vanile


U mlinu za kafu sameljite lešnik da dobijete pastu(može i u blenderu ili na vodenici ako nemate mlin)


Lešniku dodajte šećer u prahu i mleko i dobro izmešajte.

Čokoladu topite sa 50 ml vode na laganoj vatri, kad se istopi dodajte slatku pavlaku, promešajte i jos malo kuvajte.


Dodajte smesu sa lešnikom, mlekom u prahu i šećerom u prahu i dobro sve umešajte. Dodajte kakao i vanilu. Masa je malo redja ali kad se ohladi biće čvrsća. Sipajte u čiste i suve tegle i kad se malo prohladi. Zatvorite teglu i stavite u frižider.



Dobili ste domaći lešnik krem ali u zdravijoj varijanti i veoma ukusan. Javite kako je ispalo :)

Нема коментара:

Постави коментар