Posto ja ugljene hidrate konzumiram samo ujutru uglavnom, volim ih i za doručak. Sem što belo brašno zamenim heljdinim ili ražanim, količinu ulja na kome ih pržim, znatno smanjim (uvek bude maslinovo ulje). Medjutim, naravno da su ukusniji prženi u dubljem ulju :)
Potrbno vam je:
- 1 velika tikvica
- 2 jaja
- so po ukusu
- malo bibera
- malo karija(po zelji)
- 3 pune kašike sira
- pola kesice praška za pecivo
- brašno po potrebi
Tikvicu izrendajte i posolite, ostavite 15 min da pusti vodu. Zatim ocedite od viška vode. U izrendane tikvice dodajte jaja, so, začine i brašno sa praškom za pecivo. Brašna dodajte onoliko da vam smesa ne bude ni gusta ni retka.
U smesu dodajte sir i jos jednom sve promešajte. Tiganj sa uljem dobro zagrejte. Kašikom sipajte smesu u tiganj, otprilike po dve kašike.
Pržite dok ne porumene, zatim okrenite. Ispržene uštipke vadite na papirni ubrus, da upiju višak ulja. Služite tople ili hladne, podjednako su lepi ;)
Dodajte salatu i jos koji komadić nekog starijeg sira i imaćete super ukusan obrok.
Prijatno :)
Нема коментара:
Постави коментар