16. август 2016.

Uštipci od tikvica i sira


Ovo jelo je kad sam u žurbi, a treba nesto na brzinu da se spremi za ručak. Obično idu kao dodatak nečemu, najčešće uz rižoto. Ali dobar su dodatak i, recimo, mesu. Možete ih jesti i same, uz neku salatu.


Posto ja ugljene hidrate konzumiram samo ujutru uglavnom, volim ih i za doručak. Sem što belo brašno zamenim heljdinim ili ražanim, količinu ulja na kome ih pržim, znatno smanjim (uvek bude maslinovo ulje). Medjutim, naravno da su ukusniji prženi u dubljem ulju :)

Potrbno vam je:

  • 1 velika tikvica
  • 2 jaja
  • so po ukusu
  • malo bibera
  • malo karija(po zelji)
  • 3 pune kašike sira
  • pola kesice praška za pecivo
  • brašno po potrebi

Tikvicu izrendajte i posolite, ostavite 15 min da pusti vodu. Zatim ocedite od viška vode. U izrendane tikvice dodajte jaja, so, začine i brašno sa praškom za pecivo. Brašna dodajte onoliko da vam smesa ne bude ni gusta ni retka.



U smesu dodajte sir i jos jednom sve promešajte. Tiganj sa uljem dobro zagrejte. Kašikom sipajte smesu u tiganj, otprilike po dve kašike.


Pržite dok ne porumene, zatim okrenite. Ispržene uštipke vadite na papirni ubrus, da upiju višak ulja. Služite tople ili hladne, podjednako su lepi ;)


Dodajte salatu i jos koji komadić nekog starijeg sira i imaćete super ukusan obrok.

Prijatno :)

Нема коментара:

Постави коментар