2. фебруар 2016.

Vanila mafini

Vazdušasti, meki kao sundjer...Mirišu na vanilu, imaju predivan ukus, možete ih dubiti i po želji, puniti filom, ili samo šlagom dekorisati.

Potrebno je za 16 mafina:

-1 1/2 solja brašna (šolja je zapremine 250ml)
-3/4 šolje šećera
-2 kašičice praška za pecivo
-1/2 kašičice soli
-1/2 šolje mleka
-1/2 šolje ulja
-2 jaja
-1 kašičica arome vanile

Umutite jaja sa šećerom, dodajte mleko, ulje i vanilu.
U posebnoj posudi izmešajte brašno, so i prašak za pecivo, promešajte sastojke i dodajte u smesu sa jajima, lagano izmešajte.Stavite korpice  u pleh za mafine, napunite svaku  korpicu  malo više od polovine, nemojte više jer mafini narastu tokom pečenja.Pecite ih na 170 C oko 15-20 min, u zavisnosti od vaše rerne.

Нема коментара:

Постави коментар