2. фебруар 2016.

Čoko-plazma torta

Trenutno jedna jako popularna torta, prave je na razne načine, ja sam recept malo modifikovala i prilagodila.Kad sam čula za ovu tortu, o kojoj mnogi pričaju, pretražila sam recepte sa neta, ali svuda su se spominjale gotove, kupljene kore.To mi se nije dopalo i odlučila sam da napravim naravno domaće kore, dovoljno meke da upiju čokoladno mleko, ali opet dovoljno čvrste, ako vas zanima,nastavite sa čitanjem ili jos bolje krenite odmah sa pripremom, veoma brzo se sprema ;)

Biće vam potrebno;

Za kore;
  • 12 jaja
  • 15 kašika šećera
  • 3 kašike griza
  • 9 kašika brašna
  • 3 kašika kakao
  • 6 kašika neskvika
  • 3 kašika ulja


Napraviti 3 kore, svaku mutite posebno, pecite u okruglom plehu precnika 22 cm, obložen papirom za pečenje.
Umutite 3 belanca sa sa 4 kašike šećera, dodati žumanca, jedno po jedno, muteći neprestano, dodati ulje.Kašikom lagano umešajte,brašno, griz, neskvik i kakao.Ispecite 3 ovakve kore.

Fil 1 ;


  •  100 gr maslaca
  •  3 čase kisele pavlake
  •  250 gr šećera u prahu


  •  150 gr mlevenih, pečenih lešnika
  •  300 gr mlevene plazme
  •  5 kašika šlag krema, umućenog sa kiselom vodom


Umutite omeksali maslac sa malo šecera u prahu, dodajte pavlaku, dobro umutite mikserom.Dodajte ostatak šećera u prahu, lešnike, plazmu i dodajte 5 kašika  šlag krema.

Fil 2 ;


  •  300 gr šlag krema
  •  čaša mineralne vode

 Umutite čvrsto šlag krem sa kiselom vodom.

I još vam treba ;


  • oko 1/2 litre cokoladnog mleka.


Koru staviti na tacnu, kašikom kvasite koru čokoladnim mlekom, nanesite trećnu fila sa plazmom, zatim polovinu šlag krema, zatim opet koru, koju ćete nakvasiti čokoladnim mlekom, opet fil sa plazmom i ostatak šlaga, zatim opet kora, nakvasite je čokoladnim mlekom i nanesite ostatak fila sa plazmom.
Preko torte možete staviti šlag ili ganashe krem koji se sprema ovako;


  • 200 ml slatke pavlake,zagrejte ali ne sme da provri, samo je dobro ugrejte, dodajte 150 gr kvalitetne crne čokolade i mešajte dok se ne otopi, preliti preko torte.


Ovako izgleda presek torte:



Uživajte u predivnoj, kremastoj torti, svi će tražiti jos jedno parče ;)
Torta je čokoladna ali ne prejaka, više je kao neki sočni kolač.Zaista odlična.

Нема коментара:

Постави коментар