Prelepi su, meki, vazdusasti sa bogatim čokoladnim filom.Možete ih spremati u posnoj varijanti, sa margarinom u filu ili sa maslacem.Izgledaju jako lepo i dekorativno i tope se ustima...
Potrebno je
Margarin umutite sa šećerom, dodajte lešnike i brašno i umesite testo.Testo zamotajte u foliju i ostavite u frižider na pola sata.Razvucite testo na pobrašnjenoj površini, vaditi kružiće željene veličine i redjati u pleh obložen papirom za pečenje.Peku se na 170 C oko 10 -tak min otprilike.Kad su pečeni, ohladite ih.
Za to vreme spremite fil,za koji vam treba:
Zagrejte slatku pavlaku,ali ne sme da provri, dodajte čokoladu isečenu na kockice i mesajte dok se ne sjedini, prohladite fil.Fil sipajte u špric kesu, ili jednostavno kašičicom nanesite na svaki kolačić.Spajajte po dva kolačića.
Potrebno je
- 180 gr margarina
- 100 gr šećera u prahu
- 150 gr mlevenih i pečenih lešnika
- 200 gr brašna
Margarin umutite sa šećerom, dodajte lešnike i brašno i umesite testo.Testo zamotajte u foliju i ostavite u frižider na pola sata.Razvucite testo na pobrašnjenoj površini, vaditi kružiće željene veličine i redjati u pleh obložen papirom za pečenje.Peku se na 170 C oko 10 -tak min otprilike.Kad su pečeni, ohladite ih.
Za to vreme spremite fil,za koji vam treba:
- 200 ml slatke pavlake
- 100 gr mlecne cokolade
- 50 gr kvalitetne tamne cokolade
Zagrejte slatku pavlaku,ali ne sme da provri, dodajte čokoladu isečenu na kockice i mesajte dok se ne sjedini, prohladite fil.Fil sipajte u špric kesu, ili jednostavno kašičicom nanesite na svaki kolačić.Spajajte po dva kolačića.
Glazura:
- 100gr čokolade
- 3 kašike ulja
Čokoladu otopite, dodajte ulje i promešajte dobro, umačite gornju polovinu kolačića u glazuru i ostavite da se osuši, kad je suva odozgo možete išarati ostatkom čokolade.
Kolačići su divni, mnogi su mi tražili recept, svi suodusevljeni :) Recept prepišite, ili odštampajte, trebaće vam sigurno ;)
Нема коментара:
Постави коментар