2. фебруар 2016.

Išleri


Prelepi su, meki, vazdusasti sa bogatim čokoladnim filom.Možete ih spremati u posnoj varijanti, sa margarinom u filu ili sa maslacem.Izgledaju jako lepo i dekorativno i tope se ustima...


 Potrebno je


  • 180 gr margarina
  • 100 gr šećera u prahu
  • 150 gr mlevenih i pečenih lešnika
  • 200 gr brašna

Margarin umutite sa šećerom, dodajte lešnike i brašno i umesite testo.Testo zamotajte u foliju i ostavite u frižider na pola sata.Razvucite testo  na pobrašnjenoj površini, vaditi kružiće željene veličine i redjati u pleh obložen papirom za pečenje.Peku se na 170 C oko 10 -tak min otprilike.Kad su pečeni, ohladite ih.
Za to vreme spremite fil,za koji vam treba:


  • 200 ml slatke pavlake
  • 100 gr mlecne cokolade
  • 50 gr kvalitetne tamne cokolade

Zagrejte slatku pavlaku,ali ne sme da provri, dodajte čokoladu isečenu na kockice i mesajte dok se ne sjedini, prohladite fil.Fil sipajte u špric kesu, ili jednostavno kašičicom nanesite na svaki kolačić.Spajajte po dva kolačića.
 
 Glazura:

  • 100gr čokolade 
  • 3 kašike ulja

Čokoladu otopite, dodajte ulje i promešajte dobro, umačite gornju polovinu kolačića u glazuru i ostavite da se osuši, kad je suva odozgo možete išarati ostatkom čokolade.

Kolačići su divni, mnogi su mi tražili recept, svi suodusevljeni  :) Recept prepišite, ili odštampajte,  trebaće vam sigurno ;)

Нема коментара:

Постави коментар