1. фебруар 2016.

Bajadere



Najlepše koje ste ikada probali.Probala sam zaista puno recepata za bajadere, ali ove su nešto posebno, pune oraha i čokolade.

 Svetli deo :

  •  120 ml vode
  •  120 gr šećera
  •  70 gr margarina
  •  180 gr mlevenih oraha
  •  180 mlevenog keksa


  Tamni deo:


  •  120 ml vode
  •  100 gr šećera
  •  50 gr margarina
  •  100 gr čokolade
  •  170 gr mlevenih oraha
  •  170 gr mlevenog keksa


 Glazura 


  • 100 gr čokolade  
  • 3 kašike ulja.




Priprema:

Svaki deo posebno napraviti.
U šerpi otopiti šećer, vodu i margarin, dodati mlevene orahe i keks.Za tamni deo otopiti čokoladu i dodati u deo sa keksom i orasima..
Podeliti svaku smesu na dva dela.Svaki deo rastanjiti izmedju 2 folije, providne kuhinjske.Prvo ide s i  tamni deo, pa svetli, pa opet tamni pa svetli i preko glazura.
Za glazuru otopiti čokoladu, dodati 3 kašike ulja i preliti preko bajadere.Malo protresite poslužavnik da vam se čokolada ravnomerno rasporedi.
Kad se stegne, seći oštrim nožem ili skalperom na štanglice.

Нема коментара:

Постави коментар