Najlepše koje ste ikada probali.Probala sam zaista puno recepata za bajadere, ali ove su nešto posebno, pune oraha i čokolade.
Svetli deo :
- 120 ml vode
- 120 gr šećera
- 70 gr margarina
- 180 gr mlevenih oraha
- 180 mlevenog keksa
Tamni deo:
- 120 ml vode
- 100 gr šećera
- 50 gr margarina
- 100 gr čokolade
- 170 gr mlevenih oraha
- 170 gr mlevenog keksa
Glazura
- 100 gr čokolade
- 3 kašike ulja.
Priprema:
Svaki deo posebno napraviti.
U šerpi otopiti šećer, vodu i margarin, dodati mlevene orahe i keks.Za tamni deo otopiti čokoladu i dodati u deo sa keksom i orasima..
Podeliti svaku smesu na dva dela.Svaki deo rastanjiti izmedju 2 folije, providne kuhinjske.Prvo ide s i tamni deo, pa svetli, pa opet tamni pa svetli i preko glazura.
Za glazuru otopiti čokoladu, dodati 3 kašike ulja i preliti preko bajadere.Malo protresite poslužavnik da vam se čokolada ravnomerno rasporedi.
Kad se stegne, seći oštrim nožem ili skalperom na štanglice.
Нема коментара:
Постави коментар