2. фебруар 2016.

Sočne karamel kocke

Za biskvit Vam je potrebno;

-500 ml mleka
-6 kašika šećera
-250 gr brašna
-3 kašike ulja
-4 kašike džema (najbolje od kajsije)
-2 kašike kakao
-2 kašićice sode bikarbone

  Smesu umutiti mikserom, gustine je kao testo za palačinke.Smesu podelite na 2 dela i pecite u pravougaonom plehu od rerne, pa posle pečenja podelite koru na 2 dela uzdužno, ili pecite 4 kore ako vam je pleh manji.Pecite kore na 200C oko 7-8 min.
  Fil;

-600 ml mleka
-200 gr šećera
-5 kašika gustina
-1 kašika pudinga od vanile
-200 gr margarina
-2 kesice vanilin šećera

 U šerpu sipati šećer, karamelizovati i preliti sa 500 ml mleka.Razmutiti gustin i puding u 100 ml mleka, kad se karamel otopi sipati razmucen gustin u mleko i mešati dok se ne zgusne, dodati vanilu i ohladiti fil.
Margarin umutiti pa dodati u ohladjen fil,Sve lepo sjediniti.Filovati kore.
Preko kolača može glazura od čokolade ili ganashe krem.
Za glazuru vam treba 100 gr čokolade i 3 kašike ulja.
Ukoliko se odlučite za ganashe krem,biće vam potrebno 200 ml slatke pavlake koju ćete zagrejati i u nju dodati 100 gr mlečne i 50 gr crne, otopljene čokolade, sve promešati dok ne dobijete kompaktnu smesu, sačekajte da se ohladi pa premažite ceo kolač ovim kremom, odozgo narendajte čokoladu.
Uživajte u ovoj divnoj poslastici :)

Нема коментара:

Постави коментар