4. фебруар 2016.

Kraljica čokolade ;)

Samo ime joj govori sve...Napravljena je od 3 vrste čokolade,divne, penaste teksture sa mekim čokoladnim korama...


 Potrebno je za koru :

  •  100 gr šećera
  •  2 jaja
  •  2 kašike brašna
  •  80 gr mlevene plazme
  •  kašicica arome vanile
  •  100 gr istopljene čokolade
  • 125 gr margarina


 Umutite margarin sa šećeom i žumancima, dodajte vanilu i istopljenu čokoladu.
Posebno umutiti belanca sa 2 kašike šećera u prahu i lagano kašikom umešajte u smesu sa žumancima, dodajte i plazmu i brašno, lagano umešajte i od ove mase ispecite 2 kore u plehu 22cm,Pecite ih na 170C oko 7 -8 min.

 Fil 1 (fil sa crnom čokoladom)


  •  Na pari zagrejte 300 ml slatke pavlake, dodajte 200 gr crne kvalitetne čokolade, mešajte dok se ne sjedini, ostavite u frižider da se skroz ohladi.

 -Fil 2 (fil od mlečne čokolade)


  •  Na pari zagrejte 300 ml slatke pavlake, zatim dodajte 300 gr mlečne čokolade, mešajte dok se ne sjedini i stavite u frižider da se ohladi.

Fil 3 (fil sa belom čokoladom)

  •  Na  pari otopite 200 ml slatke pavlake,dodajte 300 gr bele čokolade, mešajte dok se ne sjedini,ostavite u frižider da se skroz ohladi.

 Kad su filovi ohladjeni, svaki dobro umutite mikserom,oko 5 min dok masa ne postane penasta i dovoljno čvrsta za mazanje.
Pleh u kome sta pekli kore obložite providnom folijom, stavite jednu koru, zatim nanesite ceo fil br 1 sa crnom čokoladom, preko njega fil br 2, sa mlečnom  čokoladom i preko njega fil br 3 sa belom čokoladom, preko njega stavite drugu koru i stavite u frižider preko noći.
Sutradan izvadite tortu iz pleha i dekorišite tortu po želji.

Нема коментара:

Постави коментар