Višnje sa rumom ušuškane u čokoladnu smesu pa prelivene čokoladom...
Morate ih probati, lake su za pravljenje a nestaju brzinom svetlosti :D, ma savršene
Potrebno je;
- 200 gr narendane crne čokolade
- 200 gr mlevenih oraha
- 4 kašike džema (najbolje od kajsije ili sljive)
- 200 gr šećera u prahu
- 2 kašike kakao
- oko 30 kom višanja koje ste predhodno potopili u par kašika ruma i 2-3 kašike šećera, neka odstoje par sati, zatim ih ocedite.
Umesite smesu od navedenih sastojaka, ja dodam i malo ruma u kome su bile višnje, vlažnim rukama oblikujte kuglice, prstom napravite udubljenje i stavite jednu višnju, dobro zatvorite i oblikujte kuglicu.Ostavte da se skroz ohlade,par sati.
Napravite glazuru:
.Za glazuru vam je potrebno;
150 gr crne čokolade i 4 kašike ulja, čokoladu otopite na pari dodajte ulje i dobro promešajte.Umačite kuglice i ostavite ih dok se glazura ne stegne. odozgo ih možete dekorisati sa malo mlečne čokolade, napravljene po istom postupku kao glazura.
Нема коментара:
Постави коментар