Potrebno Vam je:
- 250 gr margarina
- 200 gr šećera u prahu
- 250 gr posnog, mlevenog keksa
- malo vanile
- malo gaziranog soka od pomorandže
Za grilijaš:
- 200 gr pečenih lešnika
- 150 gr kristal šećera
Na laganoj vatri u šerpici topite kristal šećer. Ne sme da vam potamni već da bude svetao. Kad se istopi dodajte lešnike i promešajte.
Prebacite masu na pouljen tanjir i ohladite skroz. Kad je ohlađeno sameljite u secku ili blenderu.
U dubljoj posudi mutite margarin, koji je sobne temperature, sa šećerom u prahu. Dodajte vanilu, keks, mleveni grilijaš i malo soka od pomorandže. Sok dodajite po malo da bi ste videli koja gustina vam je potrebna. To zavisi i od keksa.
Masu ostavite na sat vremena u frižider da se malo stegne, a zatim vlažnim rukama oblikujte kuglice. Stavite ih na hlađenje oko 2-3 sata ili preko noći.
Glazura:
- 200 gr posne, bele čokolade
- 6 kašika suncokretovog ulja
Posna bela čokolada ume baš da bude nezgodna za topljenje. Zna da se zgrudva ukoliko je temperatura prevelika. Ja je topim u mikrotalasnoj na 40 sekundi, promešam, pa opet vratim na 30 sekundi pa promešam. Tako 3 puta. Dodam ulje i promešam. Glazura je spremna.
Preko išaram crnom čokoladom u koju dodam malo bele koja mi ostane od glazure, tako da dobijem neku svetlo braon, koja lici na mlečnu.
Нема коментара:
Постави коментар