7. фебруар 2016.

Figaro štangle


Pre svega napravite glilijaš.
Otopite 100 gr šećera, karamelitovati ga i dodati 100 gr seckanih oraha.Prebacite smesu na pouljenu tacnu ili pleh, samo nikako plastičan. Kad se skroz ohladi, izlomite ga na komade i sameljite u blenderu.

Potrebno je za fil;


  •  150 gr maslaca ili margarina
  •  150 gr šećera u prahu
  •  150 gr čokolade
  •  3 žumanca
  • 100 mlevenih oraha


Šećer i žumanca kuvajte na pari, dodati čokoladu, prohladiti pa dodati umućen maslac, mleveni grilijaš i seckane orahe.
Uzeti 3 lista oblande koje su podeljene na pola..Na jedan list naneti pola fila, neneti drugi list oblande zatim drugu polovinu fila i nanesite treći list oblande.Uvite oblandu u foliju, stavite na tacnu pa u frižider, opteretite daskom ili teškom knigom da se oblanda dobro zalepi.Ostavite tako preko noći.Sutradan secite na štanglice oštrim nožem.

Нема коментара:

Постави коментар