Ovaj rolat je odličan onda kada vam ostane višak belanaca...
Potrebno vam je za koru:
- 5 belanaca
- 3 kašike maka
- 1/2 kasicice soli
- 5 kasika brašna
- 3 kasike kisele pavlake
- malo praška za pecivo
Fil:
- 250 gr krem sira
- oko 150 gr krugova šunke
Umutite belanca čvrsto sa malo soli. Dodajte mak, brašno, prašak za pecivo i lagano varjačom umešajte, nikako mikserom. Na kraju dodajte pavlaku i opet umešajte.
U pleh stavite papir za pečenje i izlijte smesu na papir. Pecite na 160 stepeni oko 15 min. Pečen rolat odlepite od papira i prebacite na krpu koju ste nakvasili i dobro ocedili od vode. Urolajte koru u rolat.
Kada je ohladjena kora, odrolajte je u premažite polovinom krem sira. Zatim poredjajte šunku i opet premažite drugom polovinom krem sira. Urolajte i uvite u providnu foliju.
Stavite u frižider da se stegne preko noći. Secite na šnite.
Нема коментара:
Постави коментар