Orasi, čokolada, maslac...ne može da ispadne loše nikako :) Ove baklavice mozete spremati naravno i u posnoj varijanti, s tim sto maslac zamenite margarinom.
Potrebno je:
- 8-10 listova kore za pitu
- 150 gr čokolade
- 200 gr mlevenih oraha
- 50 gr maslaca
Za preliv:
- 100 gr istoljenog maslaca (margarina)
Za sirup:
- 500 gr šećera
- 500 ml vode
- sok od pola limuna
Istopiti čokoladu sa maslacem i dodati mlevene orahe. Masa treba da bude lako maziva. Ukoliko je čvrsta dodajte jos maslaca. To zavisi i od čokolade koju koristite. Uzmite jednu koru, premažite je u dnu filom i zarolajte čvršće.
Istopite 100 gr maslaca ili margarina i prelijte isećene baklave. Pecite na 170 stepeni, oko 15 do 20 minuta.
Pečenu baklavu ohladite. Pripremite sirup.Vodu prokuvajte sa šećerom i limunom. Kad se šećer istopi, prelijte preko hladne baklave i ostavite preko noći da upije sirup.
Нема коментара:
Постави коментар