23. новембар 2016.

Rol baklava sa čokoladom i orasima





   Orasi, čokolada, maslac...ne može da ispadne loše nikako :)  Ove baklavice mozete spremati naravno i u posnoj varijanti, s tim sto maslac zamenite margarinom.



Potrebno je:

  • 8-10 listova kore za pitu
  • 150 gr čokolade
  • 200 gr mlevenih oraha
  • 50 gr maslaca


Za preliv:

  • 100 gr istoljenog maslaca (margarina)


Za sirup:

  • 500 gr šećera
  • 500 ml vode
  • sok od pola limuna


Istopiti čokoladu sa maslacem i dodati mlevene orahe. Masa treba da bude lako maziva. Ukoliko je čvrsta dodajte jos maslaca. To zavisi i od čokolade koju koristite. Uzmite jednu koru, premažite je u dnu filom i zarolajte čvršće.


 Slažite rolnice u pleh, meni je ispalo 8 rolnica. Oštrim nožem isecite na odgovarajucu veličinu, ja sam sekla na 3 do 4 cm otprilike.


Istopite 100 gr maslaca ili margarina i prelijte isećene baklave. Pecite na 170 stepeni, oko 15 do 20 minuta.


Pečenu baklavu ohladite. Pripremite sirup.Vodu prokuvajte sa šećerom i limunom. Kad se šećer istopi, prelijte preko hladne baklave i ostavite preko noći da upije sirup.

Нема коментара:

Постави коментар