5. новембар 2016.

Kraljevska bajadera


Troslojna, bogata bajadera sa bademom, lesnikom i orasima...


Potrebno je:

prvi sloj

  • 3 kasike vode
  • 80 gr secera
  • 80 gr putera ili margarina
  • 100 gr cokolade
  • 100 gr mlevenih oraha

Prokuvajte vodu, secer i margarin i cokoladu na tihoj vatri dok se ne otopi, dodajte orahe i dobro promesajte i nanesite prvi sloj na tacnu, neka se skroz  rohladi.

Drugi sloj

  • 80 gr secera
  • 3 kasike vode
  • 80 gr mlevenog badema
  • 80 gr putera ili margarina

Ponovite postupak kao sa prvim filom i nanesite na stegnuti sloj od cokolade i oraha

Treci sloj

  • 80 gr secera
  • 3 kasike vode
  • 80 gr putera-margarina
  • 100 gr pecenog, mlevenog lesnika

Postupak je isti kao i kod predhodna dva sloja. Nanesite na stegnuti sloj od badema.

Poravnjajte i nanesite glazuru koju cete spremiti na sledeci nacin: 100 gr bele cokolade (moze i crna naravno) i 3 kasike ulja otopite na laganoj vatri i nanesite na bajaderu. Neka se skroz ohladi pre secenja. Secite na stanglice.

Нема коментара:

Постави коментар