Troslojna, bogata bajadera sa bademom, lesnikom i orasima...
Potrebno je:
prvi sloj
- 3 kasike vode
- 80 gr secera
- 80 gr putera ili margarina
- 100 gr cokolade
- 100 gr mlevenih oraha
Prokuvajte vodu, secer i margarin i cokoladu na tihoj vatri dok se ne otopi, dodajte orahe i dobro promesajte i nanesite prvi sloj na tacnu, neka se skroz rohladi.
Drugi sloj
- 80 gr secera
- 3 kasike vode
- 80 gr mlevenog badema
- 80 gr putera ili margarina
Ponovite postupak kao sa prvim filom i nanesite na stegnuti sloj od cokolade i oraha
Treci sloj
- 80 gr secera
- 3 kasike vode
- 80 gr putera-margarina
- 100 gr pecenog, mlevenog lesnika
Postupak je isti kao i kod predhodna dva sloja. Nanesite na stegnuti sloj od badema.
Poravnjajte i nanesite glazuru koju cete spremiti na sledeci nacin: 100 gr bele cokolade (moze i crna naravno) i 3 kasike ulja otopite na laganoj vatri i nanesite na bajaderu. Neka se skroz ohladi pre secenja. Secite na stanglice.
Нема коментара:
Постави коментар