12. фебруар 2016.

Mini kroasani

Meki, vazdusasti, neodoljivi...Slani ili slatki, možete ih praviti sa sirom, kao sto sam ja ovaj put, ili sa eurokremom, džemom....

Potrebno vam je:


  •  250 ml mlake vode
  •  250 ml mlakog mleka
  •  1 kocka kvasca
  •  2 jaja
  •  150 ml ulja
  •  oko 1 kg brašna (možda malo vise od jednog kilograma, sve zavisi od bražna)
  •  1 kažika soli
  •  3 kašike šećera
  •  margarin za premazivanje testa (oko 200 gr)


Razmutite kvasac u mleku i vodi, dodajte jaja, ulje, šecer i so.Umesite glatko testo koje se ne lepi za prste.
 Podelite testo na pola, zatim svaku polovinu podelite na 5 delova.


 Svaku lopticu premesite, zatim ih otavite 10 min da se odmore.Razvucite lopticu na pobrasnjenoj povrsini, na velicinu palacinke otprilike.Premazite testo omeksalim margarinom.


Zatim preko njega prebacite jos jednu razvučenu lopticu testa.Ponavljajte postupak sa svih 5 loptica s tim što zadnju razvučenu lopticu koju prebacite preko, ne premazujete.Testo razvucite oklagijom, zatim secite na trouglove oštrim nožem.



 Stavite sir, ili eurokrem, džem...



Zamotajte ih, zatim poredjajte u pleh obložen papirom za pečenje.Ostavite ih oko sat vremena dok ne udvostruče volumen.Premažite ih umućenim jajetom, pospite krupnu morsku so, susam, kim...
Pecite ih oko 12-15 min,u zavisnosti od vase rerne, na 180 C.


 I evo ih :) Gotove.



 Nadam se da se na zadnjoj fotografiji bar malo vidi koliko su lisnate i meke ;)

Нема коментара:

Постави коментар