8. фебруар 2016.

Tuna kroketi



Odlični, kao predjelo ili glavno jelo uz malo povrća i neku salatu, može biti odličan obrok.



Potrebni sastojci;


  •  3 velika krompira
  •  3 kašičice putera
  •  malo belog luka u prahu
  •  300 gr tunjevine iz konzerve, ocedjene od ulja
  •  malo seckanog peršuna
  •  malo karija, bibera i so po potrebi
  •  pola šolje narendanog sira (najbolje parmezan ali može bilo koji drugi)
  •  1 jaje


Za pohovanje;


  •  2 jaja
  •  prezle


Krompir ogulite, isecite na manje komade i skuvajte dok ne postane mekan.Iscedite ih, prebacite u veću posudu, dodajte puter i so i izgnječite kao  za pire.Dodajte sve ostale sastojke i napravite smesu.
 


Od smese pravite krokete, uvaljajte prvo u jaje pa u prezle i ostavite u pleh obložen papirom za pečenje.Ja sam pravila i loptice koje sam uvaljala u susam umesto prezli.Mozete ih ispeći u rerni prelivene sa malo maslinovog ulja ili ih przite u ulju.
Servirajte uz zelenu salatu i bareno povrce, ili već po vašoj želji.Možete ih posluziti i samostalno uz času ohladjenog belog vina.Odlični su.



Нема коментара:

Постави коментар